Kirjoita Pianisti-lehteen!

Vuoden 2016 Pianisti-lehden teemana on inspiraatio. Sanan käytöllä on romanttiset rasitteensa, mutta ilmiöt sen takana ovat arkisia ja kaikille tuttuja: soittaminen kiinnostaa ja tuottaa nautintoa, uuden oppiminen on hauskaa ja helppoa, opettaminen tuntuu mielekkäältä ja antoisalta, oppilas harjoittelee ja saavuttaa tavoitteensa.

Miten inspiraatio tai sen puute ilmenee musiikin tekemisessä, opettamisessa tai oppimisessa? Mikä herättää inspiraation, mikä sitä ruokkii ja kasvattaa? Mitä voimme tehdä inspiroidaksemme itseämme, oppilaitamme tai kollegoitamme? Mikä uhkaa inspiraatiota tai ehkä onnistuu sen jopa tappamaan? Mitä tehdä, kun inspiraatio ei syty tai katoaa? Millaisia rooleja inspiraation herättämisessä ja ylläpitämisessä on erilaisilla persoonallisuuksilla, yhteisöillä, ympäristöillä, tapahtumilla, koulutuksilla, oppimis- ja opetusmenetelmillä, musiikin lajeilla, ohjelmistoilla tai vaikkapa työvälineillä? Miten oppilaitosten, työyhteisöjen tai musiikkielämän rakenteet voivat tukea tai murentaa inspiraatiota?

Osallistu teemanumeron tekemiseen kirjoittamalla inspiraatioon liittyvästä aiheesta Pianisti-lehteen! Tekstin mitta ja tyyli ovat vapaasti valittavissa – pienet kertomukset arkisesta aherruksesta ovat yhtä arvokkaita kuin laajat analyyttiset pohdinnat. Jos mieleesi tulee hyviä aiheita tai ideoita, kerro niistä mahdollisimman pian lähettämällä sähköpostia lehden toimittajalle osoitteeseen tuomas.mali@pp.inet.fi. Artikkelien deadline on 15.9 2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *